Почетна О нама
од: Родољубље 22. November 2020.

Сви знамо колико су у животу чести тренуци када нам је неопходна помоћ наших ближњих. У ком год облику та помоћ долазила, увек изазива у нама исти осећај, да у својој невољи нисмо сами.

Тај осећај најбоље описује суштину сваког хуманитарног рада, да помажући другог ми обнављамо покидане племените везе душе, угрожене бесмислом модерног живота, оличеног у бесциљној трци за материјалним добрима.

Хуманитарна Фондација “Родољубље” настала је у јулу месецу 2020. године у Београду, као резултат жеље да се ове везе обнављају, да сарађујући у хуманитарним акцијама и ми дамо свој допринос у опоравку душе нашег народа, да заједничким подвигом наставимо традицију наших предака који и у најтежим условима нису заборављали да се радост умножава онда када се мука дели.

Свесни одговорности коју смо преузели, као и чињенице да у наше време сам помен хуманитарног деловања изазива подозрење услед многих негативних примера, сматрали смо неопходним да рад наше Фондације од самог почетка буде потпуно транспарентан, у шта се може уверити сваки посетилац сајта.

Све донације и расходи су отворено приказани, а свака конкретна акција детаљно представљена.

Заоравајући дубоку бразду, све Вас позивамо да заједнички умножимо радост делећи невољу, да нам помогнете у пружању помоћи угроженима, начином који сматрате одговарајућим и следите речи светог Владике Николаја које су наш мото.

”Брате Србине, ако си прави Србин, мораш бити задужбинар!

Ако не можеш саградити цркву, ти направи чесму.

Не можеш ли ни то, ти посади дрво покрај пута или нахрани гладног, напоји жедног и посети свете ћивоте у земљи српској.”

Унапред захвална,

                                                                                                                             Фондација Родољубље