Почетна Помогли смо МЕТОХ СВ. ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ

МЕТОХ СВ. ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ

од: Родољубље 28. July 2020.
28. July 2020.

Не дамо и обнављамо светиње!

У околини Београда, у Великој Моштаници, сакривена у зеленилу налази се мала духовна оаза, метох манастира св. Петра Цетињског.

Посећујући ову светињу, неколицина наших пријатеља нам је скренула пажњу на неопходну помоћ која је метоху потребна, будући да о њему сама води бригу монахиња Јелисавета (Прибановић).

Хуманитарна фондација “Родољубље” је већ неколико пута учествовала у акцијама сређивања простора метоха (кошење, чишћење, брање и сортирање биља за сирупе), као и помоћи при дистрибуцији природних сокова и сапуна које монахиња Јелисавета сама производи на имању.

У квалитет ових производа смо се лично уверили, сада желимо да то учините и Ви.

Осим наведених ангажовања, фондацији “Родољубље” јавило се и више браће и сестара из Србије и дијаспоре, који су изразили жељу да буду приложници и на тај начин помогну у обнови Светиње, надајући се да ће ускоро бити у прилици да и лично учествују на некој од моба које се организују на метоху.

Благодарећи њиховим срдачним прилозима прикупљено је 74,718.50 динара.

Позивамо Вас да нам се придружите у помоћи светињи, свако од срца колико може, и на начин који сматра најподеснијим, било прилогом, или учешћем у заједничком раду на имању метоха, или подршком при продаји манастирских производа.

Не прекидајмо вековну традицију, будимо задужбинари!

Сличне акције