Почетна Помогли смо ПОРОДИЦА МИЋИЋ, БЕОГРАД

ПОРОДИЦА МИЋИЋ, БЕОГРАД

од: Родољубље 30. January 2022.
30. January 2022.

Средином јануара 2022. године добили смо мејл Маје Мићић из Београда, самохране мајке петоро малолетне деце, која нас је скромно замолила за било какву врсту помоћи.

Како је наша пракса да се са сваким корисником помоћи лично упознамо, врло брзо смо се договорили о термину сусрета и већ 20. јануара посетили смо Мају и њену децу у њиховом дому у коме живе као подстанари.
Признајемо да смо били, најблаже речено, изненађени. Услови у којима смо Мићићи живе су крајње тешки. Сигуран дневни оброк им је обезбеђен преко црквене кухиње Верског Добротворног Старатељства. Маја је корисник социјалне помоћи будући да је, услед непрекидне бриге о деци незапослена, али та помоћ не покрива ни основне потребе. Недостајао им је и основни намештај и техника, неопходни за нормалан живот.

Немаштина, нажалост, није највећа мука са којом се ова јака жена бори. Највећу тугу нам је изазвао увид у здравствено стање њено троје деце, Драгана (14), Дуње (9) и Косте (7) који болују од више различитих болести и телесних недостатака. Милош (12) и Јана (4) су Богу хвала здрави.

Треће изненађење је Мајина унутрашња снага и смирено прихватање животних искушења. Туга неизмерна је гледати како ова мајка брине о својој деци, а свесна је да ни са једне стране не може да рачуна на сигуран ослонац. И поред свега што смо видели, најјачи утисак је да су њена деца њена радост и смисао живота. Иако исцрпљена свакодневном борбом, на ивици свих снага, Маја не помишља на предају!
А ми, након што смо их упознали, не помишљамо да их заборавимо!

Реаговали смо на лицу места, и одмах након сусрета, обезбедили пакет основних животних намирница у вредности 31.000 динара. Једноставно, у дому Мићића нису постојале никакве залихе.

Такође, након увида у целокупну ситуацију, преко друштвених мрежа покренули смо ширу акцију за прикупљање средстава за подршку породици Мићић.
Резултат је стигао врло брзо, тако да смо Мићићима приликом нашег другог сусрета предали прехрамбени пакет, кућну хемију и средства за хигијену, нов кревет на расклапање, нов орман, комбиновани фрижидер, специјалну ортопедску ходалицу, лаптоп рачунар, копачке и лопту за Милоша који успешно тренира фудбал и ваучер за школски прибор у вредности 10.000 динара, као и већу количину нове гардеробе и обуће.


Динарски рачун:
160-6000000750294-52
Прималац: Фондација Родољубље, Београд

Сврха уплате: Донација

PayPal:
www.paypal.me/fondacijarodoljublje

Девизни рачун ЕУРО:
IBAN: RS35160600000112962078
SWIFT: DBDBRSBG
Прималац: Фондација Родољубље
Банка: Banca Intesa, Milentija Popovića 7b, Beograd.

Девизни рачун US DOLAR:
IBAN: RS35160600000075055060
SWIFT: DBDBRSBG
Прималац: Фондација Родољубље
Банка: Banca Intesa, Milentija Popovića 7b, Beograd.

Сличне акције