Почетна Помогли смо ПОСЕБНО СВЕТО МЕСТО

ПОСЕБНО СВЕТО МЕСТО

од: Родољубље 2. February 2023.
2. February 2023.

Активисти Фондације Родољубље још једном су посетили манастир Света Петка Изворска надомак Параћина и уручили сестринству пакет од 100 килограма прехрамбених производа.
Упоредо са помоћи у храни прикупљена је и помоћ у виду новчаних донација у висини 150.000 динара и уплаћена на рачун манастира.

Прехрамбени производи и новац ће бити искоришћени за свакодневне потребе више од 90 штићеника Дома за особе са посебним потребама и децу сирочад који се налази у склопу манастира, а о којима брину монахиње. О самом манастиру и Дому смо писали у октобру прошле године приликом наше прве посете овој светињи, али никада није на одмет да подсетимо на невероватну причу о искреној љубави, подвигу и жртви за оне који нису способни да се сами о себи старају.

Трошкови за подмиривање основних потреба великог броја штићеника нису мали. Извори прихода манастира нису увек стабилни и углавном се своде на прилоге људи добре воље.
Стога ћемо позиве за пружање подршке овој дивној заједници редовно објављивати на друштвеним мрежама, а вас молимо да се одазовете када год можете, сходно вашим могућностима.

О начину на који можете директно помоћи манастиру више на линку:
https://www.svetapetkaizvor.com

Идемо даље!
Нема предаје!

Сличне акције