Почетна Помогли смо ДЕЦА СА КОСМЕТА

ДЕЦА СА КОСМЕТА

од: Родољубље 13. September 2020.
13. September 2020.

Деветог септембра 2020 нашу престоницу посетило је осморо деце из метохијског села Рудице.

Искрено, нико од нас до тог дана није ни знао да постоји село Рудице у Метохији.

Зато је још теже објаснити онај осећај када смо их први пут угледали.

Један тренутак чисте, дечије срамежљивости, одмах затим искрен осмех и то је било то. Док смо их чекали свима смо говорили да су они НАШИ, али чим смо се упознали схватили смо да смо ми ЊИХОВИ.

Хуманитарна фондација “РОДОЉУБЉЕ”, у сарадњи са хуманитарним организацијама “Срби за Србе” и “Осмех на дар” имала је редак благослов да у својим домовима три дана угости децу-јунаке из метохијског села Рудице крај Пећи, сви рођени након 1999.

Са Маријом , Милошем, Анастасијом, Луком, Јанком, Јованом и сестром Јованом посетили смо Калемегдан, Зоо врт, стадионе Звезде и Партизана, манастир Раковицу,  Авалски торањ, Храм Св. Саве, Аду Циганлију, Забавни парк за децу на Кеју, пловили бродићем по Сави и за крај  тродневног дружења приредили заједничку вечеру.

 Довољни су нам били њихови изрази одушевљења, док су нам небројено пута искрено  захваљивали што смо им омогућили да виде много онога о којима су само слушали од старијих, док ми нисмо имали снаге да захвалимо њима и њиховим родитељима- за све! 

Хвала Вам мали јунаци што у мученичкој Метохији још увек има ручица које ће се прекрстити кад год одјекну звона из Пећке Патријаршије.

Испратили смо их као што се испраћа рођено дете на далек пут са картом у једном смеру. Очију пуних суза и чврстим загрљајима је стављена тачка на ово дружење.

Доћи ће нам поново, а и ми ћемо доћи, јер ипак смо ми ЊИХОВИ.

Сличне акције