Почетна Помогли смо НА РАЧУНУ НУЛА, АЛИ СРЦА ПУНА!

НА РАЧУНУ НУЛА, АЛИ СРЦА ПУНА!

од: Родољубље 15. January 2021.
15. January 2021.

Прошло је пола године од нашег оснивања, од званичног почетка хуманитарног деловања фондације Родољубље. Неко би рекао да је то мало, али тих шест месеци су били испуњени конкретним акцијама и реализацијом онога што је планирано.

Ради вас који сте активно одговарали на све апеле које смо упутили, са радошћу истичемо да су сва, апсолутно сва средства која сте донирали отишла тачно тамо где су предвиђена.
То значи да је сваки трошак који се тицао превоза, обилазака породица, транспорта неопходних средстава, папирологије, књиговодствених услуга, и сличног утрошен из личних буџета оснивача фондације Родољубље, јер знамо да је сваки ваш динар од срца био намењен за оне са чијим сте се невољама упознали преко наших вести на друштвеним мрежама.

Стога вас са поносом обавештавамо да смо након Божића осванули са НУЛОМ на рачуну!
Рекли би смо да смо на ту нулу јако поносни, јер смо мишљења да нити једна институција која се бави хуманитарним радом не сме на рачуну имати средства, јер су та средства најкориснија тамо где наши сународници немају за основне потрепштине.

Од вашег одзива на све позиве за акције за које смо затражили подршку, на рачуну је остало новца.
Готово у истом тренутку, захваљујући сарадњи у пружању помоћи за неколико породица на Космету, остварили смо срдачан контакт са јеромонахом Иларионом Лупуловићем, игуманом манастира Драганац, близу Гњилана.
Манастир Драганац већ дуже време организује хуманитарне акције за наш народ широм Космета, те се сарадња са нашом фондацијом јавила као природан наставак након првих заједничких акција.

Стога је, након благослова оца Илариона, донета одлука да у будућности фондација Родољубље, када год је у прилици, уплаћује помоћ нашем народу са Космета и то на рачун манастир Драганац који ће сав новац искористити за обнове домаћинстава преосталог српског живља на Космету, а прва уплата у висини 200.000 динара је већ реализована.
Ова донација ће бити утрошена на обнову домаћинстава три породице из околине Гњилана.

Очекује нас много посла, постоји велика потреба у пружању помоћи нашем народу који не размишља о одласку са Космета. Ради се о конкретној подршци у пољопривредној механизацији, обнови кућа, обнови светиња, покретању пројеката самоодрживог развоја домаћинстава…

Све речено у многоме превазилази могућности наше фондације, али ту и лежи смисао ове објаве, јер ће нам бити част и радост да будемо, макар и најмањи учесници у овом саборном подвигу, а све вас позивамо да останете са нама, да заједно наставимо даље, из акције у акцију, без одустајања и предаје, свако према својим могућностима, јер смо за ових шест месеци осетили да нас носи заједнички дух.

Позивамо вас да ову јако позитивну и поносну нулу претворимо у износе који ће омогућити нашим најугроженијим сународницима мир и благостање.

Редовно ћемо вас, као и до сада, обавештавати о свим детаљима, док целокупно пословање фондације Родољубље можете видети на нашем сајту rodoljublje.org

Вама и вашим породицама се захваљујемо за несебичну, искрену подршку коју свакодневно осећамо и желимо вам свако добро од Господа, Даваоца свих добара, нека вас свуда прати благодарност оних којима сте пружили подршку када је то било најпотребније.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

Динарски рачун:
160-6000000750294-52
Прималац: Фондација Родољубље, Београд

Сврха уплате: Донација

Paypal:
www.paypal.me/fondacijarodoljublje

Сличне акције