Почетна Помогли смо ТРАКТОР ЗА САВИЋЕ

ТРАКТОР ЗА САВИЋЕ

од: Родољубље 27. June 2021.
27. June 2021.

Уочи Видовдана радосна вест!

Данас, 27. јуна 2020. је Милошу Савићу из села Велико Ропотово предат кључ трактора за чију куповину сте нам претходних месец дана слали прилоге.

Средином маја месеца братство манастира Драганац нам је скренуло пажњу на породицу Савић и њихову потребу за пољопривредном механизацијом која би им олакшала пољске радове, основни извор њихових прихода.

Милош и његова супруга Сандра, њихова деца Николина (9), Наталија (7) и Андрија (5) и Милошев отац Новица живе на свом имању, где уз редовне радове планирају проширење воћњака и парцела које обрађују, решени да остану на Косову.
За ове обимне радове, трактор је неопходност која им је недостајала.
Када нису заузети обавезама око имања, Савићи посећују свој парохијски храм, одазивајући се позивима свога свештеника када год се укаже потреба за помоћ светињи. Зато не чуди што је апел за помоћ наишао на такав одзив да је за мање од месец дана сакупљен неопходан новац.

Цена трактора која је износила 330.000 динара, предстaвљала је немогућу мисију за вредне и истрајне Савиће, али не и за све вас који сте несебично и експресно помогли.

Нарочито истичемо појединачну донацију нашег члана и прослављеног фудбалера Ненада Томовића (приложио 1000 еура).

Фондација Родољубље је сва прикупљена средства, 330.000 динара уплатила на рачун Епархије Рашко-Призренске у чијем власништву трактор остаје, а Милошу Савићу је предат на стално коришћење.

У име Епархије Рашко-Призренске, кључеве трактора је породици Савић уручио отац Александар Зафировић, парох Цркве Светих Архангела из Великог Ропотова.

Хвала свима који су својим прилозима олакшали брату Милошу орање његових њива на вековној дедовини.

Борба се наставља!


Динарски рачун:
160-6000000750294-52
Прималац: Фондација Родољубље, Београд

Сврха уплате: Донација

PayPal:
www.paypal.me/fondacijarodoljublje

Сличне акције